Bezlepkové banánové muffiny

Příprava: 10 minut

Doba pečení: 25 minut

Porce: 14 muffinů

Ingredience: 

  • 3 zralé banány
  • 100 g krystalového cukru ( lze nahradit medem, či agáve sirupem)
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 130 g bezlepkové mouky Doves Farm Plain
  • 1/2 prášku do pečiva

Postup: 

1. Vidličkou rozmačkejte banány

2. Smíchejte sypké suroviny dohromady- cukr, mouku a prášek do pečiva a přidejte k banánům

3. Do směsi přidejte vychladlé rozpuštěné máslo

4. Vše smíchejte, můžete použít mixér a naplňte muffinové formičky do 3/4

5. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupnů po dobu cca 25 minut. Muffiny jsou hotové až budou zlatavé na povrchu.

Ozdobit můžete libovolně. Díky banánům zůstanou dlouho vláčné, měkké a šťavnaté.

 

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...