Máte alergii na ořechy, ale chtěli byste si dopřát alespoň jejich chuť? Zkuste tygří ořech (neboli Šáchor jedlý, Zemní mandle, či Chufa) !
Můžete použít při pečení, přidat do kaše, jogurtu, či prostě všude tam, kde byste jinak použili ořechy.
Tygří ořech je bylina, která vytváří podzemí hlízy a právě ty se sklízí, suší a následně konzumují. Svým vzhledem připomínají zvráštělé lískové ořechy.
Jedná se o surovinu s opravdu vysokou koncentrací minerálních látek, vitamínů a další pro tělo prospěšných látek !
Je to výborný antioxidant, který výborně chutná. Podporuje zdravé trávení (vláknina + probiotika). Také vás docela zasytí! Neřadí se úplně mezi ořechy, právě proto je můžou jíst i alergici na ořechy. Dopřejte si jejich sílu a úžasnou chuť.