Složení:
kukuřičný škrob, mouka z lněných semen 12%, pohanková mouka 8%, hrachové klíčky, rýžové klíčky, jablečná vláknina, sůl, cukr, zahušťovadlo: guma guar. Může obsahovat stopy sóji.
Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :
Energetická hodnota: | 1375 kJ / 326 kcal |
Tuky (g): | 2,6 |
z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 0,5 |
Sacharidy (g): | 63 |
z toho cukry (g): | 2,1 |
Vláknina (g): | 13 |
Bílkoviny (g): | 6,1 |
Sůl (g): | 0,75 |
Příprava tmavého bezlepkového chleba:
Přísady: 500g Schär mouky Brot –Mix Dunkel, 550 ml perlivé minerální vody, 1 lžíce cukru a třtinového sirupu, 40ml oleje, 10g soli, 10g cukru, 25g čerstvého droždí.
Příprava: Droždí rozpustíme v 50 ml vlažné vody s 10 g cukru a necháme 10 minut napěnit. Mouku, sůl, vodu, sirup a olej v tomto pořadí dáme do hnětacího stroje a hněteme na střední otáčky asi 2 minuty. Přidáme napěněné droždí a hněteme po dobu 8 minut. Z těsta vytvarujeme kouli, kterou dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi jednu hodinu. Troubu předehřejeme na 190 ° C. Těsto vložíme do pečící formy a ostrým nožem uděláme zářezy. Pečeme 50 minut.
Hmotnost netto: 1000 g