Kód: 3100 | Značka: Racio

Rýžový papír - Ricefield 300g

Neohodnoceno
69 Kč 60 Kč bez DPH
Skladem

Rýžový papír se běžně používá v široké paletě pokrmů asijské kuchyně, nejčastěji v čínské, vietnamské a korejské. 

Kategorie: Alergie na lepek / Celiakie
Alergie: bez lepku, bez laktózy, bez sóji, bez vajec, bez ořechů, bez droždí, bez GMO, bez mléka, bez lupiny, bez arašídů

Složení:

Rýžová mouka, jedlá sůl, pitná voda, tapiokový škrob.

 

 Nutriční informace na 100g produktu :

Energetická hodnota:        
1427 kJ / 336 kcal
Tuky (g):  0,5
z toho nasycené mastné kyseliny (g): 0,1
Sacharidy (g): 82,0
z toho cukry (g):   1,5
Bílkoviny (g): 0,6
Sůl* (g): 2,2

 

Rýžový papír se běžně používá v široké paletě pokrmů asijské kuchyně, nejčastěji v čínské, vietnamské a korejské. Má kulatý tvar pro snadné plnění různými ingrediencemi. Je bezvýrazné chuti a obvykle se používá k výrobě smažených jarních závitků. Nicméně, jarní závitky můžeme také upéct, jako zdravou alternativu oproti fritování a smažení. Rýžový papír je skvělou volbou pro všechny, kteří jsou alergičtí nebo prostě nechtějí zahrnout lepek ve své stravě. Papír je vyroben z rýžové mouky a vody. Má pevnou strukturu a proto s ním budou snadno pracovat i kuchaři začátečníci. Před samotnou přípravou pokrmů je třeba papír namočit do teplé vody po dobu cca 2 minut, aby došlo k jeho změkčení. V opačném případě může prasknout nebo se zlomit. Po namočení rýžový papír umístěte na čistou, vlhkou utěrku a přidejte náplň. Ta může být masová, zeleninová nebo kombinovaná. Záleží, jaký pokrm chcete vytvořit.  Po srolování závitek umístěte na suchou utěrku, která absorbuje část přebytečné vody. Následně můžete závitky potřít např. olivovým olejem, umístit na plech a ve středně předehřáté troubě upéct do zlatova. Délka pečení závisí na náplni závitků, ale obvykle trvá cca 20 až 25 minut. Po polévce pho jsou jarní závitky v rýžovém papíru asi nejznámější vietnamský pokrm a to především díky vynikající chuti, jejich přitažlivé barvě a svěžesti. Vyzkoušejte je i Vy!

Hmotnost netto: 300g

Návod k použití: před použitím krátce ponořte sušené plátky z rýžového těsta do vlažné vody a nechte změknout po dobu asi 1-2 minut na kuchyňské utěrce. Když jsou plátky dostatečně měkké, zabalte do nich zeleninu, nudle nebo maso.

Doporučení: Uchovejte na suchém a chladném místě.

Trvanlivost: 24 měsíců

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...