Kód: 1527 | Výrobce: Adveni

ADVENI Bezlepkový chléb BEAUTY s amarantem 500 g

Neohodnoceno
64 Kč 58,18 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné

Amarant, známý také jako laskavec nebo sloní ucho, patří k nejstarším zemědělským plodinám vůbec. Podle archeologických nálezů byla tato pseudoobilovina hojně konzumována v oblastech Střední a Jižní Ameriky již v 7. tisíciletí před naším letopočtem. Po dobytí Ameriky se pěstování amarantu téměř vytratilo, zachovalo se jen na odlehlejších místech a ve vyšších nadmořských výškách. Své renesance se amarant dočkal v 70. letech minulého století, kdy byl "znovuobjeven", a od té doby se těší velké oblibě po celém světě. Adveni Vám jej nabízí v podobě jedinečné směsi na bezlepkový chléb BEAUTY s amarantem.

Kategorie: Produkty
Alergie: bez lepku, bez laktózy, bez sóji, bez vajec, bez ořechů, bez GMO, bez mléka, bez lupiny, bez arašídů, bez droždí a histaminu, bez měkkýšů a korýšů

Složení: 

kukuřičný škrob, tapiokový škrob, bramborový škrob, amarantová mouka - mleté výlisky ze zrn amarantu (10 %), tapiokový modifikovaný škrob, slunečnicová semínka loupaná mletá, dextróza, guarová guma (zahušťovadlo), jedlá sůl, slunečnicový lecitin (emulgátor), kyselina askorbová (látka zlepšující mouku), kyselina citronová (regulátor kyselosti)

Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :  

Energetická hodnota:         1668 kJ / 399 kcal
Tuky (g):  7,9
z toho nasycené mastné kyseliny (g): 1,0
Sacharidy (g): 76,0
z toho cukry (g):   1,9
Bílkoviny (g): 4,9
Sůl (g): 1,6

 

Balení obsahuje

500 g směsi na bezlepkový chléb BEAUTY s amarantem.

K tomu přidáte

370 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

Návod k přípravě v domácí pekárně

Před otevřením sáček protřepejte, aby se dobře promísil. Do mísící nádoby přilijte 370 ml vlažné vody. Přisypte obsah balení. Uprostřed směsi vytvořte důlek, do kterého přidejte 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí. Pečte na bezlepkový program, případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.

Návod k přípravě v klasické troubě

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. 370 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35-40 °C po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.

Hmotnost netto: 500g