Kód: 1199 | Značka: Adveni

ADVENI Bezlepkový chléb BENEFIT s quinoou 500 g

Neohodnoceno
92 Kč 83,64 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné

Quinoa se podobně jako např. pohanka řadí k tzv. pseudoobilovinám. Jejích kvalit si cenili již staří Aztékové a Inkové, pro které byla posvátným pokrmem. Dlouho byla tato plodina ve světě opomíjena. Zájem o ni vzrostl až v 80. letech v USA. Organizace Spojených národů pro Výživu a Zemědělství (FAO) ji označila za ideální plodinu co do poměru bílkovin a sacharidů. Dnes prožívá quinoa skutečný boom jak na americkém, tak i na západoevropském trhu a je považována za potravinu budoucnosti. Adveni Vám nabízí směs na bezlepkový BENEFIT chléb s quinoou, který obsahuje bezkonkurenčních 20 % quinoové mouky.

Kategorie: Produkty
Alergie: bez lepku, bez laktózy, bez sóji, bez vajec, bez ořechů, bez GMO, bez mléka, bez lupiny, bez arašídů, bez droždí a histaminu, bez měkkýšů a korýšů

Složení: 

kukuřičný škrob, quinoová mouka (20 %), bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, slunečnicová semínka loupaná mletá, dextróza, kukuřičný modifikovaný škrob, guarová guma (zahušťovadlo), jedlá sůl, slunečnicový lecitin (emulgátor), kyselina askorbová (látka zlepšující mouku), kyselina citronová (regulátor kyselosti)

Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :  

Energetická hodnota:         1574 kJ / 372 kcal
Tuky (g):  6,0
z toho nasycené mastné kyseliny (g): 0,9
Sacharidy (g): 76,0
z toho cukry (g):   3,2
Bílkoviny (g): 3,5
Sůl (g): 1,6

 

Balení obsahuje

500 g směsi na bezlepkový chléb BENEFIT s quinoou.

K tomu přidáte

360 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

Návod k přípravě v domácí pekárně

Před otevřením sáček protřepejte, aby se dobře promísil. Do mísící nádoby přilijte 360 ml vlažné vody. Přisypte obsah balení. Uprostřed směsi vytvořte důlek, do kterého přidejte 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí. Pečte na bezlepkový program, případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.

Návod k přípravě v klasické troubě

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. 360 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35-40 °C po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.

Hmotnost netto: 500g