Kód: 1526 | Značka: Adveni

ADVENI Bezlepkový chléb ENERGY s chia moukou 500 g

Neohodnoceno
79 Kč 71,82 Kč bez DPH
Skladem

Pod exotickým označením chia („čia“) se skrývají semínka šalvěje hispánské (Salvia hispanica), pěstované v některých oblastech Střední a Jižní Ameriky. Původní obyvatelé těchto zemí semínka chia pravidelně konzumovali a znalosti o jejich příznivých účincích si předávali po generace. Po dobytí Ameriky bylo pěstování chia postupně potlačováno a nahrazováno evropským obilím a zeleninou. Nechybělo málo a chia semínka zcela vymizela. Naštěstí v 90. letech 20. století byla "znovuobjevena" a brzy se stala skutečným hitem. Mouka ze semínek šalvěje hispánské tvoří součást našeho bezlepkového chleba ENERGY s chia.

Kategorie: Produkty
Alergie: bez lepku, bez laktózy, bez sóji, bez vajec, bez ořechů, bez GMO, bez mléka, bez lupiny, bez arašídů, bez droždí a histaminu, bez měkkýšů a korýšů

Složení: 

kukuřičný škrob, bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, chia mouka – mleté výlisky ze semen chia – šalvěje hispánské (Salvia Hispanica) (6 %), dextróza, jedlá sůl, slunečnicový lecitin (emulgátor), guarová guma (zahušťovadlo), kmín drcený, kyselina askorbová (látka zlepšující mouku), kyselina citronová (regulátor kyselosti)

Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :  

Energetická hodnota:         1526 kJ / 361 kcal
Tuky (g):  1,5
z toho nasycené mastné kyseliny (g): 0,6
Sacharidy (g): 85,0
z toho cukry (g):   2,1
Bílkoviny (g): 1,8
Sůl (g): 2,0

 

Balení obsahuje

500 g směsi na bezlepkový chléb ENERGY s moukou z chia semínek.

K tomu přidáte

380 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

Návod k přípravě v domácí pekárně

Před otevřením sáček protřepejte, aby se dobře promísil. Do mísící nádoby přilijte 380 ml vlažné vody. Přisypte obsah balení. Uprostřed směsi vytvořte důlek, do kterého přidejte 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí. Pečte na bezlepkový program, případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.

Návod k přípravě v klasické troubě

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. 380 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35-40 °C po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.

Hmotnost netto: 500g