Kód: 1201 | Výrobce: Adveni

ADVENI Bezlepkový chléb OBSESSION s kaštanem 500 g

Neohodnoceno
84 Kč 76,36 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné

SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA S KAŠTANOVOU MOUKOU – BEZ LEPKU. Kaštanovník setý (Castanea sativa) znali a pěstovali již staří Římané. Dodnes je tento strom hojně rozšířený jižně od Alp, zejména pak v Itálii, Francii a Maďarsku. Ojediněle se s ním můžeme setkat i na území České Republiky. Nepleťme si ho však s jírovcem maďalem, který se hojně vyskytuje v našich parcích. Jeho plody, tzv. koňské kaštany, jsou jedovaté. Oproti tomu plody kaštanovníku setého jsou vyhledávány jako pochoutka a díky své nasládlé chuti jsou často využívány při přípravě dezertů. Pokud Vás láká lahodná chuť těchto plodů, vyzkoušejte náš bezlepkový OBSESSION chléb s kaštanem, který obsahuje 20 % kaštanové mouky.

Kategorie: Produkty
Alergie: bez lepku, bez laktózy, bez sóji, bez vajec, bez ořechů, bez GMO, bez mléka, bez lupiny, bez arašídů, bez droždí a histaminu, bez měkkýšů a korýšů

Složení: 

kukuřičný škrob, kaštanová mouka (20 %), bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, bramborové vločky (brambory 99 %, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin; stabilizátor: dihydrogen-difosforečnan sodný; antioxidanty: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, DISIŘIČITAN SODNÝ; kurkuma) dextróza, slunečnicový lecitin (emulgátor), guarová guma (zahušťovadlo), jedlá sůl, kyselina askorbová (látka zlepšující mouku), kyselina citronová (regulátor kyselosti). Může obsahovat stopy sezamu. 

Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :  

Energetická hodnota:         1539 kJ / 368 kcal
Tuky (g):  2,7
z toho nasycené mastné kyseliny (g): 0,9
Sacharidy (g): 83,0
z toho cukry (g):   5,9
Bílkoviny (g): 1,7
Sůl (g): 1,6

 

Balení obsahuje

500 g směsi na bezlepkový chléb OBSESSION s kaštanovou moukou.

K tomu přidáte

370 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

Návod k přípravě v domácí pekárně

Před otevřením sáček protřepejte, aby se dobře promísil. Do mísící nádoby přilijte 370 ml vlažné vody. Přisypte obsah balení. Uprostřed směsi vytvořte důlek, do kterého přidejte 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí. Pečte na bezlepkový program, případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.

Návod k přípravě v klasické troubě

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. 370 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35-40 °C po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.

Hmotnost netto: 500g