Složení:
pohanková mouka, rýžová mouka, kukuřičná mouka, čiroková mouka |
Průměrné nutriční informace na 100 g produktu:
Energetická hodnota: | 1456kJ/348kcal |
Tuky (g): | 1,8 |
Sacharidy (g): | 75,2 |
Bílkoviny (g): | 10,2 |
Sůl* (g): | 0,1 |
Příprava bezlepkových knedlíků: 1 hrnek bezlepkové mouky universal, 1/2 hrnku rýžových burizonů, 1 hrnek mléka, 1 vejce, 1 lžíce oleje, 1 lžička soli ( 1 hrnek= 180 ml)
Mouky smíchejte s burizony, přidejte sůl. Oddělte žloutek od bílku. Bílek vyšlehejte , následně opatrně vmíchejte do těsta, společně s dalšími ingrediencemi. Řídké těsto naplňte do tukem vymazaných a moukou vysypaných hrnků ( max. do 2/3) a vařte v páře cca 30 minut)Průběžně špejlí testujte zda se již těsto nelepí. Hotové knedlíky nakrájejte pomocí nitě.
Doporučení: Skladujte na suchém místě při pokojové teplotě.
Hmotnost netto: 750g