Složení:
Směs semínek v různém poměru (slunečnicové a dýňové), lněná mouka (zlatá a hnědá), bramborová vláknina, psyllium, kypřící látky: vinný kámen (hydrogenvinan draselný), hydrogenuhličitan sodný, sůl, lahůdkové droždí, stabilizátor: xantanová guma, kmín.
Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :
Energetická hodnota: | 1466kJ/352kcal |
Tuky (g): | 25,00 |
z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 3,0 |
Sacharidy (g): | 10,0 |
z toho cukry (g): | 1,5 |
Bílkoviny (g): | 24,0 |
Sůl (g): | 2,0 |
Hmotnost netto: 150g
Příprava:
Nejprve si rozehřejte troubu na 170 °C. Do mísy rozbijte 4 vejce a ručním šlehačem je vyšlehejte do pěny. K vyšlehaným vejcím přimíchejte 150 g smetanového jogurtu. Přisypte směs na chléb a důkladně vše promíchejte. Směs nechte 2 minuty odstát a poté tvarujte chléb nebo bulky. Směs půjde lépe tvarovat , pokud si ruce navlhčíte vodou. Chléb nebo bulky umístěte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte 60 min (chléb) nebo 35 min (bulky) při 170 °C. Po dopečení vytáhněte směs z trouby a nechte vychladnout. Pro zachování čerstvosti doporučujeme chléb uchovávat v chladu.
Tip: Chléb nebo bulky před pečením posypte semínky (dýňové, slunečnicové) pro dozdobení.