Bezlepkový chléb SVĚTLÝ

Ingredience:
  • 400g bezlepkové mouky Mix B
  • 500 ml  vody + 50 ml teplé vody na droždí
  • 100g pohankové mouky
  • 20g čerstvého droždí
  • 2 lžíce psyllia ( namočit přes noc do odměřených 500ml vody)
  • 1 lžíce cukru
  • 1,5 lžičky soli
  • 2 lžíce oleje 
  • 1 lžička chlebového koření ( pokud nemáte, postačí rozemletý kmín)
 
Postup: 
1. Psylium nechejte nejlépe přes noc nabobtnat v 500ml vody 
2. Do 50ml teplé vody dejte droždí a cukr, trocha mouky z odváženého množství, promíchejte a nechte odpočinout cca 10 minut.  
3. Mezitím si navažte mouku a přidejte všechny ostatní ingredience, vypracujte rovnoměrné těsto.  Podle potřeby podsypejte mírně moukou, aby se těsto nelepilo.
4. Těsto zakryjte a nechte vykynout v ošatce nebo v nádobě  a vložte do vyhřáté trouby na max. 50 stupňů, dokud nezdvojnásobí objem ( přibližně 45 minut). Vyndejte z trouby.
5. Mezitím rozpalte troubu až na 230 stupňů a na dno dejte kastrůlek s vodou.
6. Po vykynutí, chleba jemně vyklopte na plech, nechte ještě 10 minut kynout. Poté potřete vodou, ve které jste rozpustili trochu soli. 
7. Vložte do trouby na 15 minut o 230 stupních. Po 15 minutách snižte teplotu na 190 stupňů a pečte dalších přibližně 40 minut. 
8. Hotový chlebík nechte vystydnout na mřížce, aby se zespodu nezapařil. Po vychladnutí nakrájejte.
 
 
 
 
 
 
 
Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení