Tento zákusek je vhodný především pro ty z vás, kteří si moc nepotrpí na přeslazeném jídle. Je sladký tak akorát. Lze jej nakombinovat i do bezmléčné varianty. Časově je velmi nenáročný.
Ingredience:
- 2 banány
- 200 ml mléka nebo alternativa mléka - rýžové mléko nebo rýžové mléko s chia semínky
- 1 celé vejce nebo náhrada vajec NO EGGS, Vajahit
- 150 g ovesných vloček bez lepku ( vhodné jsou také jáhlové vločky, rýžové vločky nebo pohankové vločky)
- 1/2 lžičky prášku do pečiva vhodného pro bezlepkovou dietu
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky skořice
- 80 g krystalového cukru nebo zdravější 60 g panely ( čisté cukrové třtiny)
1. Všechny ingredience smíchejte dohromady a nechte přibližně 15 minut nabobtnat.
2. Mezitím si rozehřejte troubu na 180 stupňů ( horní a dolní pečení).
3. Po 15 minutách směs nalijte do formy, vyložené pečícím papírem. Rozměr formy by měl být max. 20x20 cm.
4. Pečte dozlatova, přibližně 25 minut.
5. Po vychladnutí nakrájejte.