Indický bezlepkový chleba naan a kuřecí tikka masala

Indická kuchyně je skvělá! Koření provoní domácnost a ještě si pochutnáte. Omáčky jsou přirozeně bezlepkové, jako přílohu můžete volit rýži. Ale co, když máte chuť na tu úžasnou placku? Třeba naan nebo čapátí? Nebojte s námi hravě uděláte i to. A budou chutnat i těm co lepek můžou. Díky smetaně je placka krásně nadýchaná a vláčná, dokonale se nafoukne. 

 

Nejdříve si připravte marinádu na maso a omáčku: 

Marináda na maso: 

  • 500 g kuřecích prsou
  • 250 g bílého jogurtu nebo jiné alternativy- rostlinný jogurt
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžíce koření tandoori masala
  • sůl
  • Maso nakrájejte. V misce smíchejte všechny ingredience

Postup:

  • Připravte marinádu a do této směsi naložte maso, ideálně přes noc, minimálně 2 hodiny. 
  • Maso s marinádou dejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby, vyhřáté na 250 stupňů. Pečte do měkka, cca 10 minut. Hotové maso dejte do omáčky i se šťávou a nechte povařit za občasného míchání. 

 

Omáčka:

  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžička koření kurkumy
  • 150 ml smetany ke šlehání, v případě bezmléčné diety alternativu smetany dle vašeho výběru
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • pokud máte rádi pálivé jídlo, doporučuji přidat chilli papričku
  • sůl dle chuti

 

Postup:

Na rozpáleném oleji dozlatova osmahněte cibuli, přidejte česnek, kurkumu. Nechte chvíli restovat a pak přidejte plechovku krájených rajčat, smetanu a sůl. Nechte povařit 5 minut. 

 

Naan chleba recept:

  • 230g mouky MIX B od Scharu
  • 1/2 lžicky kypřícího prášku do pečiva 
  • 100 ml smetany na vaření 12%, pokud nemůžete mléčnou bílkoviny, doporučuji Sójovou smetanu Orasi
  • voda
  • sůl ( 1/2 lžičky)
  • černý sezam
  • máslo 1 lžíce, nebo Alsan v případě bezmléčné diety
     
    Postup:
  • Do mísy nasypte mouky s kypřícím práškem do pečiva, osolte a přidejte smetanu. Promíchejte a pak přilévejte vodu. Těsto by mělo být trochu lepivé. Promíchejte pomocí mixéru. Nechte vykynout. Vypadá asi takto:
  • Těsto vyklopte na pomoučněný vál- stačí vál pomoučnit rýžovou moukou, nebo jakoukoliv jednodruhovou moukou. Z těsta vytvoříte 5 porcí. Vyválejte a placky dejte na plech vyložený pečícím papírem. Placky propíchejte vidličkou a pečte v troubě na nejvyšší stupeň asi 5 minut- do doby dokud nezhnědnou  a nenafouknou se. Hotové placky potřete máslem nebo Alsanem.  Dobrou chuť v bezlepkové Indii :-)
Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení