Příprava: 80 minut
Doba pečení: 27-30minut
Porce: 35-40
Ingredience:
Těsto:
- 250 ml vody
- 100 g Hery
- špetka soli
- 200 g bezlepkové mouky Doves Farm Plain
- 4 vejce
Krém:
- 250 ml mléka
- 1 vanilkový puding vhodný pro bezlepkovou dietu
- 40 g moučkového cukru
- 150 g změklého másla
- trochu rumového aroma
Postup:
1. Vodu vlije do kastrůlku, přidejte Heru a špetku soli. Nechte rozpustit na ohni. Mezitím si navažte mouku. Až bude voda vřít, přidávejte mouku za neustálého míchání. Směs je hotová až se začne odlepovat od dna. Směs nechte vychladnout. Poté zašlehejte postupně vejce.
2. Mezitím si připravte krém. V mléce uvařte puding s cukrem. Nechte vychladnout. Do vychladlého pudingu zašlehejte změklé máslo.
3. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Na plech nastříkejte věnečky podle představy. Je lepší dělat menší, v průměru 5 cm. Plech vložte do trouby. Pečte- 7 minut 200 stupňů, 20 minut 180 stupňů. Průběžně hlídejte. Po upečení věnečky rozkrojte a naplňte.
Naplněné věnečky můžete pocukrovat.