
Erythritol je stolní sladidlo s polyolem - alkoholovým cukrem. Polyol se běžně vyskytuje v různých druzích ovoce a fermentovaných potravinách....

Zkuste bílý cukr nahradit datlovým sirupem. Je to zdravá přírodní alternativa sladidla, která se vyrábí z přezrálých datlí a vody, má výraznou chuť...

Třtinový cukr se vyrábí krystalizací z čerstvé třtinové šťávy, neprochází procesem rafinace. Díky tomu si zachovává přirozený obsah minerálů,...

Třtinový cukr se vyrábí krystalizací z čerstvé třtinové šťávy, neprochází procesem rafinace. Díky tomu si zachovává přirozený obsah minerálů,...

Zdroj rychlé energie. Velmi dobře stravitelná. Hroznový cukr (dextróza) lze použít k oslazení jak teplých, tak i studených pokrmů. Může se přidávat...

Sladidlo se sníženou energetickou hodnotou. Je chuťově výborný a má sladivost jako cukr. Vhodný pro diabetiky. Xylitol neškodí zubům. Ve větším...

Karob (rohovník obecný, svatojánský chléb, chléb svatého Jana) se získává z lusků a vyznačuje se především bohatstvím bílkovin, minerálů a...