Kód: 465 | Značka: SEMIX

Bezlepková Semixína 1 kg

1 hodnocení
90 Kč 78,26 Kč bez DPH
Skladem

Ze sypké bezlepkové směsi Semixína můžete doma upéct bábovku, roládu či piškotový korpus snadno a rychle a nemusíte být profesionální cukrář. Z jednoho balení upečete 5 bábovek.

Kategorie: Směsi na pečení
Alergie: bez lepku, bez GMO, bez lupiny, bez arašídů, bez droždí a histaminu, bez měkkýšů a korýšů

Složení:

cukr, rýžová mouka, pšeničný škrob deproteinovaný, emulgátor (E 472b, E 477, glukózový sirup, sójová mouka, E 450), sušená syrovátka, kypřící látky (E 500), sůl, regulátor kyselosti (E 330), aroma, zahušťovadlo (E 415), barvivo (E 160a). Výrobek může obsahovat stopy vajec, suchých skořápkových plodů, sezamu.

Průměrné nutriční informace na 100 g produktu:  

Energetická hodnota:         1600 kJ/383 kcal
Tuky (g):  2
z toho nasycené mastné kyseliny (g): 1,3
Sacharidy (g): 87
z toho cukry (g):   44
Bílkoviny (g): 2,8
Sůl (g): 1,1

 

Návod k přípravě bábovky, rolády či piškotového korpusu:

K přípravě potřebujete:
200 g BEZLEPKOVÉ SEMIXÍNY
2 vejce (velikosti M)
20 ml vody (4 polévkové lžíce)
40 ml oleje (6 polévkových lžic)

Postup přípravy:

200 g směsi nasypeme do vyšší misky, přidáme vejce, přilijeme vodu a šleháme šlehačem na nejvyšším stupni 8 minut. Následně přidáme olej a ještě krátce zašleháme. Těsto vložíme do tukem vymazané bábovkové či dortové formy (průměr 26 cm) vysypané rýžovou moukou a pečeme. Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme dle trouby (110 - 170 °C, 40 - 50 minut). Po upečení necháme 10 minut vychladnout, vyjmeme z formy a necháme úplně vychladnout.*

*Pokud připravujete roládu, rozetřete vyšlehanou směs na plech o velikosti cca 30 x 40 cm a pečte při 180 °C 10 - 15 minut.

Náš tip:

K 1/3 těsta přidejte kakao. Do bábovkové formy nalijte světlé těsto a následně přidejte těsto tmavé. Promícháním získáte mramorovou bábovku.

Hmotnost balení: 1 kg ( z jednoho balení 5ks bábovek)
Trvanlivost: 12 měsíců ( po otevření výrobek spotřebujte do jednoho měsíce)