Kód: 426 | Značka: SEMIX

Chléb bez lepku- směs 500 g

Neohodnoceno
49,90 Kč 45,36 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné

Vysoký obsah vlákniny: 6,2 g ve dvou plátcích! Nyní jemnější struktura, lepší chuť. Vhodný pro pečení v domácí pekárně i běžné troubě. Oceněno Potravinářskou komorou.

Kategorie: Trvanlivý bezlepkový chléb a pečivo
Alergie: bez lepku, bez GMO, bez lupiny, bez arašídů, bez droždí a histaminu, bez měkkýšů a korýšů

Složení sypké směsi: Pšeničný škrob deproteinovaný, jáhlová mouka, rýžová mouka, jablečná vláknina, sůl obohacená jódem, zahušťovadlo (guarová guma), cukr, kmín, emulgátor (mono a diglyceridy mastných kyselin, sójový lecitin), regulátor kyselosti (kyselina citronová).

Výrobek může obsahovat stopy suchých skořápkových plodů, vajec, mléka a sezamu.

Průměrné nutriční informace na 100 g produktu:  

Energetická hodnota:         1050 kJ / 252 kcal
Tuky (g):  4,4
z toho nasycené mastné kyseliny (g): 0,5
Sacharidy (g): 48,1
z toho cukry (g):   0,5
Bílkoviny (g): 2,1
Sůl (g): 1,4
Vláknina (g): 4,6

 

Návod k použití směsi pro domácí pekárny:

Přidáte jen 10 g čerstvého droždí.
Do pečicí nádoby nalijeme 400 ml vody (o teplotě cca 30 °C), přidáme 5 polévkových lžic oleje a celé balení směsi Chléb bez lepku. Pekárnu nastavíme na standardní pečicí program nebo na bezlepkový program. Doporučení doba pečení je 3,5 hodiny.

Návod k použití směsi pro všechny trouby:

Přidáte jen 10 g čerstvého droždí.
Do větší mísy nalijeme 400 ml vody (o teplotě cca 30°C), ve které rozpustíme 10 g čerstvého nebo 4 g sušeného droždí. Následně přidáme 5 polévkových lžic oleje a celé balení směsi Chléb bez lepku. Vše důkladně promícháme elektrickým šlehačem s hnětacími háky po dobu 5 minut. Těsto necháme v teple kynout 20 minut. Poté promícháme a takto připravené těsto vložíme do olejem vymazané pečící formy a necháme ještě 45 minut kynout na teplém místě. Před vložením do trouby potřeme chleba vodou. Totéž doporučujeme ještě několik minut před dopečením pro dosažení lesklejší kůrky. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, ale ihned po vložení snížíme její teplotu na 180°C. Pečeme asi 60 minut.

Trvanlivost: 12 měsíců

Hmotnost netto: 500g ( hmotnost chleba po upečení -800 g)