Bezlepkové donuty ( Americké koblihy)

 

Znáte ty smutné dětské oči nad obřími donuty v obchodu? Ty milované koblihové kroužky, které září nejšílenějšími barvami až je vám mdlo :-) . Říkáte si, co asi vše obsahují? Přijdete  domů a okamžitě začnete hledat vhodný recept, abyste dětské chutě uspokojila. Sama přiznávám, že několik receptů se mi nepovedlo, těsto působilo sraženě. Nakonec jsem si recept vymyslela vlastní. Odměna byla velkolepá :-) "Mamííííí, děláš nejlepší donuty na světě."  A proto -jiný recept už nehledám, ani nedělám. 

 

Počet porcí: 20 ks 

Ingredience:

 

Postup: 

1. Všechny ingredience dáme do mísy a vyšleháme těsto.

2. Pečeme ve formách na muffiny v troubě, nebo v přístroji na donutky ( v donutkovači) . Plech i donutkovač je vždy předem nutné vytřít olejem, než do něj nalijeme těsto.  Pokud pečete na plechu, troubu předehřejte na 160 stupňů ( horkovzduch). Pečeme do zlatova. 

 

Donutky můžete ozdobit namočením do rozehřáté čokolády, či jinou polevou. 

Čokoládová poleva: 100 g čokolády ( tmavé) nalámeme do hrnečku, přidáme trochu 100% ztuženého tuku- cca 20 g ( např. Stella). Hrneček vložíme do kastrůlku, do půlky zalijeme vodou a necháme rozehřát ve vodní lázni. 

 

 

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení