Bezlepkové donuty ( Americké koblihy)

 

Znáte ty smutné dětské oči nad obřími donuty v obchodu? Ty milované koblihové kroužky, které září nejšílenějšími barvami až je vám mdlo :-) . Říkáte si, co asi vše obsahují? Přijdete  domů a okamžitě začnete hledat vhodný recept, abyste dětské chutě uspokojila. Sama přiznávám, že několik receptů se mi nepovedlo, těsto působilo sraženě. Nakonec jsem si recept vymyslela vlastní. Odměna byla velkolepá :-) "Mamííííí, děláš nejlepší donuty na světě."  A proto -jiný recept už nehledám, ani nedělám. 

 

Počet porcí: 20 ks 

Ingredience:

 

Postup: 

1. Všechny ingredience dáme do mísy a vyšleháme těsto.

2. Pečeme ve formách na muffiny v troubě, nebo v přístroji na donutky ( v donutkovači) . Plech i donutkovač je vždy předem nutné vytřít olejem, než do něj nalijeme těsto.  Pokud pečete na plechu, troubu předehřejte na 160 stupňů ( horkovzduch). Pečeme do zlatova. 

 

Donutky můžete ozdobit namočením do rozehřáté čokolády, či jinou polevou. 

Čokoládová poleva: 100 g čokolády ( tmavé) nalámeme do hrnečku, přidáme trochu 100% ztuženého tuku- cca 20 g ( např. Stella). Hrneček vložíme do kastrůlku, do půlky zalijeme vodou a necháme rozehřát ve vodní lázni.