Tento rychlý zákusek vás doslova nadchne! Plný čokolády, vláčný a šťavnatý. Vydrží i několik dní. Čokoláda úplně pohltí banánovou složku :-)
Ingredience:
- 70 g změklého másla
- 150 g rozpuštěné čokolády tmavé
- 120 g krystalového cukru
- 2 zralé banány
- 1/2 kelímku zakysané smetany nebo bílého jogurtu
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce nebo 1 lžíce náhrady No Egg
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky sody
- špetka soli
- 250 g univerzální mouky Doves Farm ( nebo univerzální mouky Basix Mix Proceli)
- 1/2 lžičky xanthanové gumy
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů ( horní a dolní ohřev).
- Ve velké míse rozmačkejte banány pomocí vidličky, přidejte krystalový cukr, vanilkový cukr, vejce, zakysanou smetanu a rozehřátou čokoládu. Pomocí mixéru dobře promixujte.
- Do vyšlehané směsi přidejte kakao, mouku smíchanou s xanthanovou gumou, sodou, solí a práškem do pečiva
- Formu na biskupský chlebíček vymažte tukem a vysypte bezlepkovou moukou. Těsto nalijte do formy.
- Pečte v předem vyhřáté troubě přibližně 55 minut. Těsto vyzkoušejte pomocí špejle, pokud se těsto na špejli nelepí, je hotové.
- Bochníček nechte vychladnout na mřížce a můžete krájet.