Bezlepkový čokoládovo- banánový zákusek

Tento rychlý zákusek vás doslova nadchne! Plný čokolády, vláčný a šťavnatý. Vydrží i několik dní. Čokoláda úplně pohltí banánovou složku :-)

Ingredience:

 

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů ( horní a dolní ohřev).
  2. Ve velké míse rozmačkejte banány pomocí vidličky, přidejte krystalový cukr, vanilkový cukr, vejce, zakysanou smetanu a rozehřátou čokoládu. Pomocí mixéru dobře promixujte. 
  3. Do vyšlehané směsi přidejte kakao, mouku smíchanou s xanthanovou gumou, sodou, solí a práškem do pečiva
  4. Formu na biskupský chlebíček vymažte tukem a vysypte bezlepkovou moukou. Těsto nalijte do formy.
  5. Pečte v předem vyhřáté troubě přibližně 55 minut. Těsto vyzkoušejte pomocí špejle, pokud se těsto na špejli nelepí, je hotové. 
  6. Bochníček nechte vychladnout na mřížce a můžete krájet.

 

 

 

 

 

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...