Bezlepkové čokoládové cookies

Sušenek není nikdy dost. Praktické, které vydrží několik dní v uzavřené dóze. Můžete si je připravit dopředu a vzít s sebou na dovolenou. 

 

Ingredience: 

Postup:

  1. Předehřejte troubu a 160 stupňů.
  2. Pomocí mixéru vyšlehejte máslo a krystalový cukr do nadýchané hmoty. Přidejte vejce a opět zašlehejte.
  3. Přidejte prosátou mouku, kakao, sodu a rozpuštěnou čokoládu. Zlehka promíchejte do spojení.
  4. Vyložte plech pečícím papírem a pomocí dlaní vytvořte kuličky, pokládejte na plech s dostatečnou mezerou ( pečením se kuličky roztečou).
  5. Kuličky lehce přitlačte k plechu a posypte čokoládovými čočkami.
  6. Vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 10 minut. Po upečení nechte vychladnout, poté přeneste na talíř ( opravdu důležité, teplé se mohou manipulací polámat)