Sušenek není nikdy dost. Praktické, které vydrží několik dní v uzavřené dóze. Můžete si je připravit dopředu a vzít s sebou na dovolenou.
Ingredience:
- 170 g bezlepkové mouky Jizerka zelená
- 110 g změklého másla
- 100 g krystalového cukru
- 1 vejce nebo 1 lžíce náhrady vajec No Egg
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- 130 g rozpuštěné tmavé čokolády
- 1 lžička sody
- čokoládové čočky
Postup:
- Předehřejte troubu a 160 stupňů.
- Pomocí mixéru vyšlehejte máslo a krystalový cukr do nadýchané hmoty. Přidejte vejce a opět zašlehejte.
- Přidejte prosátou mouku, kakao, sodu a rozpuštěnou čokoládu. Zlehka promíchejte do spojení.
- Vyložte plech pečícím papírem a pomocí dlaní vytvořte kuličky, pokládejte na plech s dostatečnou mezerou ( pečením se kuličky roztečou).
- Kuličky lehce přitlačte k plechu a posypte čokoládovými čočkami.
- Vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 10 minut. Po upečení nechte vychladnout, poté přeneste na talíř ( opravdu důležité, teplé se mohou manipulací polámat)