Bezlepkový citronovo-tvarohový cheescake


Celková doba:
70 minut + 4 hodiny odkapání syrovátky

Porce: 10ks

Ingredience: 

Korpus:

Náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 150 g cukru ( může být i hnědý cukr, agáve sirup, med)
  • 3 vejce
  • 1/2 lžičky nastrouhané kůry BIO citrónu
  • 1/2 balíčku bezlepkového vanilkového pudinku
  • šťáva z jednoho citrónu

Postup:

1. Minimálně 4 hodiny před přípravou smíchejte tvaroh a zakysanou smetanu. Do mísy připravte síto. Do síta si připravte látkovou utěrku a směs dejte do látkové utěrky, aby odkapávala syrovátka ( tu nevylévejte- je úžasná místo vody do chleba). 

2. Mezitím sušenky rozmixujte nebo rozdrťte, přidejte rozpuštěné máslo a ručně vypracujte na mírně drolivou směs, kterou vsypejte do kulaté dortové formy ( průměr 26 cm). Sušenkové těsto dobře udusejte a dejte do trouby na 5 minut upéct.

3.  V míse vyšlehejte směs tvarohu a smetany společně s vanilkovým pudinkem, cukrem a vejci. Poté přidejte citrónovou kůru a šťávu z jednoho citrónu. 

4. Na vychladlý korpus nalijte směs a dejte péct na cca 60 minut při 180 stupních.

Můžete libovolně ozdobit :-)

 

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení