Bezlepkový citronovo-tvarohový cheescake


Celková doba:
70 minut + 4 hodiny odkapání syrovátky

Porce: 10ks

Ingredience: 

Korpus:

Náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 150 g cukru ( může být i hnědý cukr, agáve sirup, med)
  • 3 vejce
  • 1/2 lžičky nastrouhané kůry BIO citrónu
  • 1/2 balíčku bezlepkového vanilkového pudinku
  • šťáva z jednoho citrónu

Postup:

1. Minimálně 4 hodiny před přípravou smíchejte tvaroh a zakysanou smetanu. Do mísy připravte síto. Do síta si připravte látkovou utěrku a směs dejte do látkové utěrky, aby odkapávala syrovátka ( tu nevylévejte- je úžasná místo vody do chleba). 

2. Mezitím sušenky rozmixujte nebo rozdrťte, přidejte rozpuštěné máslo a ručně vypracujte na mírně drolivou směs, kterou vsypejte do kulaté dortové formy ( průměr 26 cm). Sušenkové těsto dobře udusejte a dejte do trouby na 5 minut upéct.

3.  V míse vyšlehejte směs tvarohu a smetany společně s vanilkovým pudinkem, cukrem a vejci. Poté přidejte citrónovou kůru a šťávu z jednoho citrónu. 

4. Na vychladlý korpus nalijte směs a dejte péct na cca 60 minut při 180 stupních.

Můžete libovolně ozdobit :-)