Celková doba: 70 minut + 4 hodiny odkapání syrovátky
Porce: 10ks
Ingredience:
Korpus:
- 200 g rýžových sušenek
- 100 g rozpuštěného másla
Náplň:
- 500 g tvarohu
- 250 g zakysané smetany
- 150 g cukru ( může být i hnědý cukr, agáve sirup, med)
- 3 vejce
- 1/2 lžičky nastrouhané kůry BIO citrónu
- 1/2 balíčku bezlepkového vanilkového pudinku
- šťáva z jednoho citrónu
Postup:
1. Minimálně 4 hodiny před přípravou smíchejte tvaroh a zakysanou smetanu. Do mísy připravte síto. Do síta si připravte látkovou utěrku a směs dejte do látkové utěrky, aby odkapávala syrovátka ( tu nevylévejte- je úžasná místo vody do chleba).
2. Mezitím sušenky rozmixujte nebo rozdrťte, přidejte rozpuštěné máslo a ručně vypracujte na mírně drolivou směs, kterou vsypejte do kulaté dortové formy ( průměr 26 cm). Sušenkové těsto dobře udusejte a dejte do trouby na 5 minut upéct.
3. V míse vyšlehejte směs tvarohu a smetany společně s vanilkovým pudinkem, cukrem a vejci. Poté přidejte citrónovou kůru a šťávu z jednoho citrónu.
4. Na vychladlý korpus nalijte směs a dejte péct na cca 60 minut při 180 stupních.
Můžete libovolně ozdobit :-)