Bezlepkové kaiserky

Doba přípravy : 10 minut

Kynutí: 30 minut

Doba pečení : 30 minut

Počet porcí: 8 ks

 

Ingredience:

  •  250 ml vody
  •  1 lžíce rozpustné vlákniny
  •  1/2 kostky droždí + 50ml vody
  •  1/2 lžičky cukru
  •  1 lžíce olivového oleje
  •  1 vejce
  •  1 lžíce zakysané smetany
  •  300 g bezlepkové mouky Doves Farm plain
  •  1/2 lžičky soli

 

Postup:

1. Rozpustnou vlákninu namočte do vody nejméně na 1 hodinu, občas promíchejte

2. Droždí rozdrobte do misky, přidejte 1 lžičku cukru a 50 ml vody, promíchejte

3. Mezitím si do mísy navažte mouku, přidejte sůl, vejce, zakysanou smetanu a olej.

4. Do směsi přidejte hotový kvásek a rozpustnou vlákninu.

5. Promíchejte vařečkou, následně ručně důkladně propracujte.

6. Hotové těsto vložte do mísy a zakryjte utěrkou nebo fólií . Nechce v teple kynout dokud těsto nezdvojnásobí objem.

7. Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Na dno trouby vložte nádobu s vodou.

8. Po vykynutí těsto rozdělte na 8 dílů, vyválejte koule, které upravte do požadovaného tvaru. Nožem nařízněte podélně.

9. Kaiserky nechte cca 10 minut na plechu nakynout. Povrch můžete potřít - rozkvedlejte 1 vejce a trochu mléka. Posypte mákem, lněným semínkem.

10. Vložte do trouby na 30 minut

A pak Vám jen přejeme dobrou chuť :-)