Bezlepkové kaiserky

Doba přípravy : 10 minut

Kynutí: 30 minut

Doba pečení : 30 minut

Počet porcí: 8 ks

 

Ingredience:

  •  250 ml vody
  •  1 lžíce rozpustné vlákniny
  •  1/2 kostky droždí + 50ml vody
  •  1/2 lžičky cukru
  •  1 lžíce olivového oleje
  •  1 vejce
  •  1 lžíce zakysané smetany
  •  300 g bezlepkové mouky Doves Farm plain
  •  1/2 lžičky soli

 

Postup:

1. Rozpustnou vlákninu namočte do vody nejméně na 1 hodinu, občas promíchejte

2. Droždí rozdrobte do misky, přidejte 1 lžičku cukru a 50 ml vody, promíchejte

3. Mezitím si do mísy navažte mouku, přidejte sůl, vejce, zakysanou smetanu a olej.

4. Do směsi přidejte hotový kvásek a rozpustnou vlákninu.

5. Promíchejte vařečkou, následně ručně důkladně propracujte.

6. Hotové těsto vložte do mísy a zakryjte utěrkou nebo fólií . Nechce v teple kynout dokud těsto nezdvojnásobí objem.

7. Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Na dno trouby vložte nádobu s vodou.

8. Po vykynutí těsto rozdělte na 8 dílů, vyválejte koule, které upravte do požadovaného tvaru. Nožem nařízněte podélně.

9. Kaiserky nechte cca 10 minut na plechu nakynout. Povrch můžete potřít - rozkvedlejte 1 vejce a trochu mléka. Posypte mákem, lněným semínkem.

10. Vložte do trouby na 30 minut

A pak Vám jen přejeme dobrou chuť :-)

 

 

 

 

 

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení