Francouzská bageta bez lepku

Následující recept dokazuje, že není vůbec těžké upéct bezlepkovou bagetu z jednodruhové mouky. Vyzkoušejte, budete sami překvapeni! Francouzská bageta vydrží měkká a vláčná po dobu 3 dní. 

Doba přípravy: 15 minut

Kynutí: 25 minut

Pečení: 35-40 minut

 

Ingredience: 

 

Postup:

  1. Ve větší míse smíchejte rýžovou mouku, tapiokový škrob, xanthanovou gumu a náhradu vajec
  2. V odměřené vodě rozmíchejte sušené droždí a cukr. Nechte chvilku odstát, asi 10 minut.
  3. Po 10 minutách tekutinu nalijte do moučné směsi.
  4. Přidejte rozpuštěné máslo, vaječné bílky a ocet.
  5. Vařečkou těsto dobře propracujte. Těsto by nemělo být tekuté, ani moc tuhé.
  6. Těsto rozdělte na dva díly a z každého vytvarujte, na pomoučněném vále, dlouhý váleček. V průměru 5-7 cm. 
  7. Válečky položte na pekáč vyložený pečícím papírem. Bagety můžete šikmo naříznout na několika místech. Přikryjte utěrkou a nechte vykynout po dobu 25 minut. 
  8. Troubu mezitím rozehřejte na 200 stupňů (horní a dolní pečení)
  9. Bagety potřete rozpuštěným máslem a vložte do trouby. Pečte po dobu 35-40 minut, do zhnědnutí.
  10. Před krájením nechte vychladnout na mřížce. 

 

 

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení