Francouzská bageta bez lepku

Následující recept dokazuje, že není vůbec těžké upéct bezlepkovou bagetu z jednodruhové mouky. Vyzkoušejte, budete sami překvapeni! Francouzská bageta vydrží měkká a vláčná po dobu 3 dní. 

Doba přípravy: 15 minut

Kynutí: 25 minut

Pečení: 35-40 minut

 

Ingredience: 

 

Postup:

  1. Ve větší míse smíchejte rýžovou mouku, tapiokový škrob, xanthanovou gumu a náhradu vajec
  2. V odměřené vodě rozmíchejte sušené droždí a cukr. Nechte chvilku odstát, asi 10 minut.
  3. Po 10 minutách tekutinu nalijte do moučné směsi.
  4. Přidejte rozpuštěné máslo, vaječné bílky a ocet.
  5. Vařečkou těsto dobře propracujte. Těsto by nemělo být tekuté, ani moc tuhé.
  6. Těsto rozdělte na dva díly a z každého vytvarujte, na pomoučněném vále, dlouhý váleček. V průměru 5-7 cm. 
  7. Válečky položte na pekáč vyložený pečícím papírem. Bagety můžete šikmo naříznout na několika místech. Přikryjte utěrkou a nechte vykynout po dobu 25 minut. 
  8. Troubu mezitím rozehřejte na 200 stupňů (horní a dolní pečení)
  9. Bagety potřete rozpuštěným máslem a vložte do trouby. Pečte po dobu 35-40 minut, do zhnědnutí.
  10. Před krájením nechte vychladnout na mřížce. 

 

 

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...