Není nic lepšího než domácí granola. Namícháte ingredience, které máte rádi a hlavně sami víte, co granola obsahuje. Skvělý doplněk do bílého jogurtu. V uzavřené plastové dóze vám vydrží v lednici i několik týdnů. A věřte, zamilují si ji i děti.
Příprava: 5 minut
Počet porcí: 10
Doba pečení: 20-25 minut
Ingredience:
- 125 g ovesných vloček bez lepku
- 60 g quinoa vloček
- 50 g sladidla, nejlépe tmavý třtinový cukr, panela ( čistá cukrová třtina)
- 50 g agávového sirupu nebo javorového sirupu
- 4 lžičky kokosového oleje
- hrst čokoládových čoček ( malých), u bezmléčné diety alternativní čokoláda Hammy Hamster
Postup:
1. Troubu si předehřejte na 180 stupňů ( horní a dolní pečení)
2. Plech pokryjte pečícím papírem
3. Smíchejte všechny suché ingredience dohromady, následně přidejte agávový sirup a kokosový olej. Dobře promíchejte.
4. Směs rozprostřete rovnoměrně na plech ( vyložený pečícím papírem) a vložte do trouby. Pečte 20-25 minut, každých 5 minut promíchejte, aby se nepřipálila.
5. Nechte úplně vychladnout. Poté zamíchejte čokoládové čočky.