Co je vlastně ta Lesknice kanárská?

Lesknice kanárská (Phalaris canariensis), také nazývaná chrastice kanárská se řadí mezi jednu z výživnějších osiv. Jedná se vlastně o trávu, lidově ptačí zob. Obsahuje velké množství enzymů, nejhojněji enzym lipáza, která je zodpovědná za odstranění přebytečného tuku v těle. Výhod má lesknice velké množství, obsahuje:

  • bílkoviny- stejné množství jako maso (16,6%),
  • aminiokyseliny- nezanechávají toxická rezidua v těle
  • vlákninu - 11,8% usnadňuje proces trávení
  • kyselinu salicylovou
  • kyselinu šťavelnou
  • enzymy- mají nesmírnou moc, snižují zánět v organismu, zejména v játrech, regeneruje slinivku  břišní

 

PŮVOD A POPIS

Lesknice kanárská patří do rodiny poaceas, rod trav ( kvůli její podobnosti s trávou). Lesknic je více než 4000 druhů, které dominují na pastvinách, ve stepích a savanách. Lesknice kanárská je léčivou rostlinou, která přesahuje jeden metr na výšku. Jak název napovídá pěstuje se na Kanárských ostrovech, v průměrné nadmořské výšce.

 

SLOŽENÍ

Kanárské semeno obsahuje 7 krát více draslíku než banán a více vápníku než šálek mléka. Spotřeba ½ šálku lesknice denně vám poskytne 831 mg draslíku, 236 mg vápníku, 431 mg hořčíku, a 112 mg kyseliny listové. 100 g semen obsahuje: 55.8 g sacharidů, 13 g  bílkovin, 5.2 g tuku , minerální látky jako je vápník a fosfor.

 

VLASTNOSTI MOUKY 

Mouka z lesknice je vynikajícím zdrojem antioxidantů, které zabraňují stárnutí a předčasnému opotřebení kůže. Enzymy z těchto semen jsou přírodním lékem na snížení zánětu vnitřních orgánů, jako jsou játra, ledviny a slinivka břišní. Regenerace slinivky je tak silná, že pomáhá výrazně snížit vysokou hladinu glukózy v krvi. Potlačí diabetes ve velmi krátkém čase. Eliminuje cirhózu jater. Enzym lypáza pomáhá v ledvinách eliminovat přebytečnou tekutinu, zabraňuje kornatění cév. revmatismu, dně, edémech, zánětu žaludku a žaludečním vředům. Bojuje také proti hypertenzi, obezitě, celulitidě a vypouklému břichu. 

 

OXID KŘEMIČITÝ V MOUCE

Před broušením semen se odstraňuje vnější vrstva. Eliminuje se oxid křemičitý, kdy obsah v zrnu je 0.00004 g / g. Doporučená denní dávka lesknice kanárské  je 25 g. Dávka obsahuje 0.88 mg oxidu křemičitého. Bezpečná denní dávka je obvykle 20-50 miligramů.

 

Lesknice kanárská je součástí našich produktů - extrudovaných plátků a sušenek

Určitě stojí za to vyzkoušet :-)

 

 

Informace poskytnuty společností SoriaNatural - www.sorianatural.es

 

 

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...