Anglické HOT CROSS BUNS bez lepku

Ingredience:
- 300 ml plnotučného mléka nebo vody
- 55 ml rostlinného oleje
- 75 g krupicového cukru
- 1 lžička sušeného droždí ( nebo 10 g čerstvého)
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky  jedlé sody
- 1/4 lžičky skořice
- 40 g rozinek
Na potření:
- 1 bílek
- 2 lžíce mléka nebo alternativního mléka Quinoa
Na polevu:
- 1 bílek
- práškový cukr
 
Postup: 
1. V hrnci smícháme mléko, olej,cukr a rozehřejeme na mírném ohni. Necháme mírně vychladnout.
2. V další míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sušené droždí, jedlou sodu, skořici a rozinky. Přilijeme tekutou směs a propracujeme těsto po dobu asi 5 minut, až je hladké. Pokud použijete čerstvé droždí, založte kvásek- odeberte trochu mléka z celkového množství a droždí v něm rozmíchejte, počkejte 10 minut. Poté můžete přidat ke směsi. 
3. Těsto přendáme do čisté misky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
4. Poté těsto rozdělíme na kusy o velikosti kulečníkové koule. Každý kus trochu propracujeme dokulata. Bochánky dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a necháme ještě 15 minut kynout. Předehřejeme troubu na 190 °C.
5. Po vykynutí potřeme směsí bílku a mléka a pečeme v troubě cca 25 minut. Průběžně hlídáme. 
6. Mezitím si připravíme polevu - vyšleháme bílek s moučkovým cukrem do konsistence tužší polevy. Naplníme cukrářský sáček a ustřihneme špičku.
7. Po upečení necháme bochánky vychladnout, následně na ně polevou nakreslíme kříže. 
 
Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení