Bezlepková bábovka z polohrubé rýžové mouky

Tahle bezlepková bábovka nás nikdy nezklame- nadýchaná, vláčná, jemná, a co je hlavní není suchá hned druhý den. Vydrží minimálně 3 dny a chutná stejně jako po upečení. Díky přidané šlehačce není nutné dodávat žádný jiný tuk, šlehačka ho obsahuje dostatek. Je důležité v receptu použít polohrubou mouku a ne hladkou. Tak zaručíte nadýchanost. Recept obsahuje 4 vejce, těsto nabude a není nutné přidávat prášek do pečiva.

Počet porcí: 14

Cena surovin: cca 50,- Kč

Časová náročnost: 60 minut

 

Ingredience: 

 

Postup: 

  1. Vejce utřete s cukrem pomocí mixéru do pěny. 
  2. Přidejte do směsi ušlehanou smetanu na šlehání, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Nepoužívejte mixér, ale zamíchejte pomocí vařečky nebo stěrky.
  3. Nakonec pomalu vmíchejte polohrubou rýžovou mouku
  4. Upečte ve vymazané  a vysypané bábovkové formě ( použijte opět rýžovou polohrubou mouku)
  5. Pečte cca 40 minut na 180 stupňů ( horkovzduch). Pokud si nejste jisti, zda je bábovka hotová, zapíchněte do těsta špejli. Pokud je čistá a není na ní nalepeno těsto, je hotovo. :-)
  6. Bábovku nechte alespoň 20 minut vychladnout, poté vyklepněte. Důvod je ten, že pokud to uděláte ihned po upečení, může spadnout a srazit se.

 

Dobrou chuť

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení