Bezlepková bábovka z polohrubé rýžové mouky

Tahle bezlepková bábovka nás nikdy nezklame- nadýchaná, vláčná, jemná, a co je hlavní není suchá hned druhý den. Vydrží minimálně 3 dny a chutná stejně jako po upečení. Díky přidané šlehačce není nutné dodávat žádný jiný tuk, šlehačka ho obsahuje dostatek. Je důležité v receptu použít polohrubou mouku a ne hladkou. Tak zaručíte nadýchanost. Recept obsahuje 4 vejce, těsto nabude a není nutné přidávat prášek do pečiva.

Počet porcí: 14

Cena surovin: cca 50,- Kč

Časová náročnost: 60 minut

 

Ingredience: 

 

Postup: 

  1. Vejce utřete s cukrem pomocí mixéru do pěny. 
  2. Přidejte do směsi ušlehanou smetanu na šlehání, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Nepoužívejte mixér, ale zamíchejte pomocí vařečky nebo stěrky.
  3. Nakonec pomalu vmíchejte polohrubou rýžovou mouku
  4. Upečte ve vymazané  a vysypané bábovkové formě ( použijte opět rýžovou polohrubou mouku)
  5. Pečte cca 40 minut na 180 stupňů ( horkovzduch). Pokud si nejste jisti, zda je bábovka hotová, zapíchněte do těsta špejli. Pokud je čistá a není na ní nalepeno těsto, je hotovo. :-)
  6. Bábovku nechte alespoň 20 minut vychladnout, poté vyklepněte. Důvod je ten, že pokud to uděláte ihned po upečení, může spadnout a srazit se.

 

Dobrou chuť