Tahle bezlepková bábovka nás nikdy nezklame- nadýchaná, vláčná, jemná, a co je hlavní není suchá hned druhý den. Vydrží minimálně 3 dny a chutná stejně jako po upečení. Díky přidané šlehačce není nutné dodávat žádný jiný tuk, šlehačka ho obsahuje dostatek. Je důležité v receptu použít polohrubou mouku a ne hladkou. Tak zaručíte nadýchanost. Recept obsahuje 4 vejce, těsto nabude a není nutné přidávat prášek do pečiva.
Počet porcí: 14
Cena surovin: cca 50,- Kč
Časová náročnost: 60 minut
Ingredience:
- 200 g polohrubé rýžové mouky ( například od Naturalu)
- 4 vejce
- 150g krupicového cukru
- 250 ml smetany na šlehání
- 1 vanilkový cukr
- strouhaná citrónová kůra
Postup:
- Vejce utřete s cukrem pomocí mixéru do pěny.
- Přidejte do směsi ušlehanou smetanu na šlehání, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Nepoužívejte mixér, ale zamíchejte pomocí vařečky nebo stěrky.
- Nakonec pomalu vmíchejte polohrubou rýžovou mouku
- Upečte ve vymazané a vysypané bábovkové formě ( použijte opět rýžovou polohrubou mouku)
- Pečte cca 40 minut na 180 stupňů ( horkovzduch). Pokud si nejste jisti, zda je bábovka hotová, zapíchněte do těsta špejli. Pokud je čistá a není na ní nalepeno těsto, je hotovo. :-)
- Bábovku nechte alespoň 20 minut vychladnout, poté vyklepněte. Důvod je ten, že pokud to uděláte ihned po upečení, může spadnout a srazit se.
Dobrou chuť