Bezlepkové noky

 

Skvělá večeře, hotová za pár minut. Bezlepkové noky zasytí a zamilují si je jak děti, tak dospělí. Můžete je podávat se zakysanou smetanou, nebo posypat kakaem, cukrem a přelít rozpuštěným máslem. Můžou být i vhodnou přílohou k omáčkám. Stejné těsto lze použít i na plněné knedlíky s ovocem. NÁŠ TIP: na oleji osmahněte cibulku, slaninu a listový špenát. Naposledy přidejte hotové noky. Za pár minut máte hotovou slanou večeři  :-) 

 

Počet porcí: 4

Příprava: 15 minut

 

Ingredience: 

250 g měkkého tvarohu

špetka soli

1 vejce ( nebo náhrada vajec, dle diety)

5 lžic mléka

1 lžíce rozpuštěného másla

15 lžic bezlepkové mouky Schär Mehl Farina nebo Jizerky zlaté/zelené ( výborně také funguje 7 lžic tapiokového škrobu a 8 lžic rýžové mouky hladké)

 

Postup: 

  1.  Ve velkém hrnci nechce ohřát dostatečné množství vody.
  2. Mezitím smíchejte všechny ingredience dohromady a vytvořte vláčné těsto. S těstem se dobře pracuje, nelepí se pokud jej dobře propracujete. 
  3. Hotové těsto si rozdělte na 4 díly. Z každého dílu vyválejte váleček a pomocí nože odkrajujte kousky přibližně 1,5 cm široké. Těsto ve vodě zvětší objem. 
  4. Noky vložte do vařící se vody. Poté co vyplavou na povrch, nechejte je ještě 1-2 minuty plavat. Následně vodu zceďte. 
  5.  Hotové noky můžete podávat jen tak se zakysanou smetanou, nebo je posypat kakaem, cukrem a rozpuštěným máslem. 

 

 

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení