Skvělá večeře, hotová za pár minut. Bezlepkové noky zasytí a zamilují si je jak děti, tak dospělí. Můžete je podávat se zakysanou smetanou, nebo posypat kakaem, cukrem a přelít rozpuštěným máslem. Můžou být i vhodnou přílohou k omáčkám. Stejné těsto lze použít i na plněné knedlíky s ovocem. NÁŠ TIP: na oleji osmahněte cibulku, slaninu a listový špenát. Naposledy přidejte hotové noky. Za pár minut máte hotovou slanou večeři :-)
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Ingredience:
250 g měkkého tvarohu
špetka soli
1 vejce ( nebo náhrada vajec, dle diety)
5 lžic mléka
1 lžíce rozpuštěného másla
15 lžic bezlepkové mouky Schär Mehl Farina nebo Jizerky zlaté/zelené ( výborně také funguje 7 lžic tapiokového škrobu a 8 lžic rýžové mouky hladké)
Postup:
- Ve velkém hrnci nechce ohřát dostatečné množství vody.
- Mezitím smíchejte všechny ingredience dohromady a vytvořte vláčné těsto. S těstem se dobře pracuje, nelepí se pokud jej dobře propracujete.
- Hotové těsto si rozdělte na 4 díly. Z každého dílu vyválejte váleček a pomocí nože odkrajujte kousky přibližně 1,5 cm široké. Těsto ve vodě zvětší objem.
- Noky vložte do vařící se vody. Poté co vyplavou na povrch, nechejte je ještě 1-2 minuty plavat. Následně vodu zceďte.
- Hotové noky můžete podávat jen tak se zakysanou smetanou, nebo je posypat kakaem, cukrem a rozpuštěným máslem.