Bezlepkové noky

 

Skvělá večeře, hotová za pár minut. Bezlepkové noky zasytí a zamilují si je jak děti, tak dospělí. Můžete je podávat se zakysanou smetanou, nebo posypat kakaem, cukrem a přelít rozpuštěným máslem. Můžou být i vhodnou přílohou k omáčkám. Stejné těsto lze použít i na plněné knedlíky s ovocem. NÁŠ TIP: na oleji osmahněte cibulku, slaninu a listový špenát. Naposledy přidejte hotové noky. Za pár minut máte hotovou slanou večeři  :-) 

 

Počet porcí: 4

Příprava: 15 minut

 

Ingredience: 

250 g měkkého tvarohu

špetka soli

1 vejce ( nebo náhrada vajec, dle diety)

5 lžic mléka

1 lžíce rozpuštěného másla

15 lžic bezlepkové mouky Schär Mehl Farina nebo Jizerky zlaté/zelené ( výborně také funguje 7 lžic tapiokového škrobu a 8 lžic rýžové mouky hladké)

 

Postup: 

  1.  Ve velkém hrnci nechce ohřát dostatečné množství vody.
  2. Mezitím smíchejte všechny ingredience dohromady a vytvořte vláčné těsto. S těstem se dobře pracuje, nelepí se pokud jej dobře propracujete. 
  3. Hotové těsto si rozdělte na 4 díly. Z každého dílu vyválejte váleček a pomocí nože odkrajujte kousky přibližně 1,5 cm široké. Těsto ve vodě zvětší objem. 
  4. Noky vložte do vařící se vody. Poté co vyplavou na povrch, nechejte je ještě 1-2 minuty plavat. Následně vodu zceďte. 
  5.  Hotové noky můžete podávat jen tak se zakysanou smetanou, nebo je posypat kakaem, cukrem a rozpuštěným máslem.