Bezlepkové HOT WINGS

 Už dlouho mi syn fňuká, jak je to strašně nespravedlivé, že všechno dělají "lepkové" a on by hrozně rád zkusil ty kousky z KFC. O víkendu jsem mu udělala radost a doma byl pravý fastfood. Já tedy osobně dost kroutím hlavou a očima, ale co bych pro něj neudělala. Pochutnali jsme si všichni.

 

Ingredience (na 4 porce)

Postup:

  • Kuřecí křidýlka dobře osolte a opepřte, nechte chvíli odpočinout v lednici.
  • Potřebujete celkem 3 mísy - v jedné smíchejte podmáslí s Tabascem a vejci, do druhé nasypte mouku, ve třetí smíchejte koření.
  • Na smažení budete potřebovat vyšší hrnec, který naplníte dostatečným množstvím oleje, aby křidýlka byla ponořená (Pokud máte fritovací hrnec, je to ideální). Nalijte velké množství oleje a rozehřejte.
  • Křidýlka obalte v nejdříve v mouce, poté je namočte do směsi podmáslí a následně obalte opět v mouce. Takto obalená křidýlka vkládejte do rozpáleného oleje. 
  • Kuře pozvolna opečte a opečené pokládejte na ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk. 
  • Když budete mít všechny kousky opečené,  odeberte z oleje menší množství a nalijte do směsi s kořením (pozor, tuk nesmí být příliš horký a mísa musí odolat teplotě)  
  • Směs promíchejte a pomocí mašlovačky pomažte kousky ze všech stran. A je hotovo, můžete podávat.  

Kousky jsou dobré s pečivem nebo americkým bramborem. 

 

 

 



Fritovací hrnec nebo hlubokou pánev naplníme vysokou vrstvou slunečnicového oleje, který rozehřejeme na 160 °C. 
Namarinovaná křidýlka osušíme papírovými utěrkami a po jednom je postupně obalíme v mouce (přebytek oklepeme), podmáslí a opět v mouce. Obalená křidýlka pokládáme na pečicí mřížku nebo na plech vyložený pečicím papírem. 
Obalená kuřecí křidýlka smažíme po částech v rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova. Usmažená křidýlka zbavíme přebytečného oleje na papírové utěrce. 
Jakmile máme všechny kuřecí křidýlka usmažená, necháme olej mírně vychladnout a v tepelně odolné misce si mezitím promícháme kajenský pepř, hnědý cukr, mleté chilli, granulovaný česnek a papriku. 
Jakmile není olej příliš horký, odlijeme 125 ml a přidáme ho ke koření. Promícháme a kořeněným olejem potřeme usmažená křidýlka. 

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení