Bezlepkové HOT WINGS

 Už dlouho mi syn fňuká, jak je to strašně nespravedlivé, že všechno dělají "lepkové" a on by hrozně rád zkusil ty kousky z KFC. O víkendu jsem mu udělala radost a doma byl pravý fastfood. Já tedy osobně dost kroutím hlavou a očima, ale co bych pro něj neudělala. Pochutnali jsme si všichni.

 

Ingredience (na 4 porce)

Postup:

  • Kuřecí křidýlka dobře osolte a opepřte, nechte chvíli odpočinout v lednici.
  • Potřebujete celkem 3 mísy - v jedné smíchejte podmáslí s Tabascem a vejci, do druhé nasypte mouku, ve třetí smíchejte koření.
  • Na smažení budete potřebovat vyšší hrnec, který naplníte dostatečným množstvím oleje, aby křidýlka byla ponořená (Pokud máte fritovací hrnec, je to ideální). Nalijte velké množství oleje a rozehřejte.
  • Křidýlka obalte v nejdříve v mouce, poté je namočte do směsi podmáslí a následně obalte opět v mouce. Takto obalená křidýlka vkládejte do rozpáleného oleje. 
  • Kuře pozvolna opečte a opečené pokládejte na ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk. 
  • Když budete mít všechny kousky opečené,  odeberte z oleje menší množství a nalijte do směsi s kořením (pozor, tuk nesmí být příliš horký a mísa musí odolat teplotě)  
  • Směs promíchejte a pomocí mašlovačky pomažte kousky ze všech stran. A je hotovo, můžete podávat.  

Kousky jsou dobré s pečivem nebo americkým bramborem. 

 

 

 



Fritovací hrnec nebo hlubokou pánev naplníme vysokou vrstvou slunečnicového oleje, který rozehřejeme na 160 °C. 
Namarinovaná křidýlka osušíme papírovými utěrkami a po jednom je postupně obalíme v mouce (přebytek oklepeme), podmáslí a opět v mouce. Obalená křidýlka pokládáme na pečicí mřížku nebo na plech vyložený pečicím papírem. 
Obalená kuřecí křidýlka smažíme po částech v rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova. Usmažená křidýlka zbavíme přebytečného oleje na papírové utěrce. 
Jakmile máme všechny kuřecí křidýlka usmažená, necháme olej mírně vychladnout a v tepelně odolné misce si mezitím promícháme kajenský pepř, hnědý cukr, mleté chilli, granulovaný česnek a papriku. 
Jakmile není olej příliš horký, odlijeme 125 ml a přidáme ho ke koření. Promícháme a kořeněným olejem potřeme usmažená křidýlka.