Kdo by neměl rád sušenky Oreo. Přechodem na bezlepkovou dietu se na nám po nich zastesklo. Občas si je koupíme, ale není nad to, upéct si je doma v bezlepkové verzi. Tyto jsou určitě lepší než ty, které koupíte v obchodě a přesně víte co jste do nich dali. Recept je přibližně na 20 kusů Oreo sušenek.
Ingredience na sušenky Oreo:
- 135 g bezlepkové mouky Rumini universal nebo Rumini universal s čirokem
- 75 g moučkového cukru
- 40 g kakaa ( holandského typu)
- 1/4 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 110 g změklého másla ( u bezmléčné diety můžete použít Alsan BIO)
Ingredience na máslový krém:
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 125 g změklého másla
- 110 g moučkového cukru
- na špičku nože semínka z vanilkového lusku ( pokuď máte)
Postup:
- Všechny sypké ingredience prosejte do mísy ( mouka, kakao, soda).
- Změklé máslo vyšlehejte společně s moučkovým cukrem do pěny.
- Poté po částech vyšlehaného másla zašlehejte moučnou směs. Měla by Vám vzniknout drobenka. Drobenku zpracujte rukama. Těsto zabalte do potravinářské fólie nebo vložte do sáčku a nechte minimálně 1 hodinu odpočinout v lednici.
- Odpočinuté těsto rozválejte mezi pečícím papírem na placku o troušťce přibližně 4 mm.
- Vykrojené kolečka pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte při 160 stupních přibližně 15 minut.
- Po upečení nechte sušenky vychladnout na plechu, až poté je přesuňte na talíř.
- Připravte si krém - vyšlehejte změklé máslo, společně s moučkovým cukrem , vanilkovým extraktem a vanilkou. Krém naneste pomocí cukrářského sáčku na jednu sušenku, a slepte druhou sušenkou.
- Skladujte v lednici.