Koblihy a k tomu bezlepkové! Upečte si tuto sladkou neřest. Pokud máte bezlepkové děti, budou radostí bez sebe :-)
Ingredience:
- 300 g mouky Proceli Basic Mix
- 100 g majonézy
- 1 žloutek
- 125 ml mléka
- 25 g čerstvého droždí
- 25 g cukru krystal
- marmeláda
Postup:
1. Uděláme si kvásek - do mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr a trochu mouky. Nechce nabobtnat přibližně 15 minut.
2. Do větší mísy dejte mouku, žloutek a majolku. Poté přidejte hotový kvásek a vařečkou vypracujte těsto. Těsto bude malinko lepit. Nechte jej vykynout 25 minut.
3. Po vykynutí vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na 8 dílů. S těstem se dobře pracuje, nelepí. Vytvořte placičky, které nechte ještě 20 minut volně ležet, aby opět nakynuly.
4. Mezítím si rozpalte pánev s olejem ( nejlépe na plotýnce, aby teplo bylo rovnoměrné). Vložte koblihy, stáhněte oheň a přiklopte poklicí. Nejprve spodní stranu, poté otočte. Stále mějte poklici na pánvi.
5. Hotové koblihy vypadají uvnitř takto:
6. Koblihy naplňte marmeládou. Pomoci si můžete špejlí- udělejte do každé koblihy dirku, kterou protáhnete i do stran, aby uvnitř bylo více marmelády. Plnit můžete pomocí cukrářského pytlíku, do kterého jste marmeládu nalili.
A pak už vám přejeme jen dobrou chuť!