Bezlepkové rohlíky

Tyto bezlepkové rohlíky jsou bezkonkurenční a nám moc chutnajíDíky přidanému jogurtu / zakysané smetaně zůstanou vláčné, nedrolí se druhý den. A největší radost? No tu mají samozřejmě děti. Můžou si konečně vychutnat párek v rohlíku a necítí se ošizeny. Rohlíky jsou dobré i po rozmrazení. 

Počet porcí: 6 ks

Doba přípravy: 55 minut+ 25 minut pečení

Ingredience:

  • 250 g mouky Schaer Mix B
  • 200 ml mléka 
  • 1 lžička cukru 
  • 15 g čerstvého droždí
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička soli
  • kamenná sůl na posypání / mák
  • 2 lžíce jogurtu nebo zakysané smetany
  • 1 vejce na potření + pár kapek citrónu 
  • kamenná sůl na posypání / mák

 

Postup: 

1. Do větší mísy si navažte 250 g mouky Schaer MIX B.

2. Do další, menší misky nalijte trochu mléka ( nemusíte použít celé množství z 200 ml), přidejte rozdrobené droždí, 1 lžíci mouky z odváženého množství a 1 lžičku cukru. Zamíchejte a nechte odstát asi 15 minut, aby vykynul kvásek.

3. Předehřejte si troubu na 50 stupňů ( horní, dolní pečení)

4. Do zbylé mouky přidejte jogurt nebo zakysanou smetanu, slunečnicový olej, zbylé mléko, vykynutý kvásek a 1 lžičku soli. Vypracujte těsto pomocí vařečky. Těsto bude lepivé a trochu řídké. Toho se vůbec nelekejte, po vykynutí těsto nabude a bude tužší.

5. Vypracované těsto zakryjte utěrkou a nechte jej vykynout ve vyhřáté troubě na 50 stupňů asi 25 minut.

6. Vykynuté těsto vyklopte na předem pomoučněný vál. Pokud je  těsto stále lepivé, zapracujte více mouky a vypracujte těsto, které se nelepí.

7. Z těsta vyválejte váleček a rozdělte na 6 dílů- jednotlivé díly rozválejte na placku a smotejte do válečku- do tvaru rohlíku ( Těsto rolujte od jednoho konce k druhému)

8. Rohlíky pokládejte na plech pokrytý pečícím papírem. Nechte je ještě 15 minut nakynout, poté potřete směsí vejce a citrónu, posypte hrubou solí, mákem.

9. Troubu si rozehřejte na 180 stupňů a do spodní části trouby vložte kastrůlek s vodou.

10. Vykynuté rohlíky vložte do trouby a pečte přibližně 25 minut dozlatova.

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení