Bezlepkový beránek je rychlý, vláčný díky šlehačce a mizí rychlostí blesku. Není to ideální kombinace? Potřebujete jen keramickou formu a následující ingredience.
Doba přípravy: 10 minut
1 hrnek= 250 ml
Ingredience:
- 4 vejce ( oddělené žloutky a bílky) nebo 4-5 lžíce náhrady vajec Orgran použít dle návodu
- 3/4 hrnku krupicového cukru
- 1 a 1/2 hrnku univerzální mouky Doves Farm Plain, nebo Rumini univerzální. Krásně vláčný vyjde i z Rumini palačinkové směsi.
- 1 bezlepkový prášek do pečiva
- 1 vanilínový cukr
- 200 ml šlehačky ( u bezmléčné diety doporučujeme šlehačku LeHa)
Postup:
1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
2. Vyšlehejte bílky do tuha.
3. Vyšlehejte žloutky, krupicový cukr, vanilínový cukr
4. Do vyšlehané hmoty žloutků a cukru přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva
5. Přidejte šlehačku.
6. Měchačkou zamíchejte vyšlehané bílky. Nemixujte !
7. Těsto nalijte do předem vymazané a vysypané keramické formy.
Pečeme v předem vyhřáté troubě 50 minut. Troubu během pečení neotevírejte!
Přejeme krásné Velikonoce!