Domácí bezlepkové těstoviny

Naše babička dělala a dělá domácí těstoviny. A my je všichni milujeme! Bohužel, diagnóza musela změnit kompletně jejich složení a proto přinášíme recept na domácí bezlepkové těstoviny. Rádi kombinujeme různé druhy mouk. A vždy jsou báječné. Můžete zkusit použít mouku z červené čočky, cizrny, a nebo hrachovou, fazolovou, kukuřičnou.

Počet porcí: 4

Ingredience: 

Postup: 

  1. Nejprve v míse smíchejte všechny suché ingredience - rýžovou mouku, bramborový škrob, mouku dle výběru, xanthanovou gumu
  2. Následně přidejte vejce a olej
  3. Ručně spojte v těsto, které nechte chvíli odpočinout. 
  4. Těsto rozdělte na 4 díly. 
  5. Bezlepkové těsto není tak elastické a může se snadno lepit. Aby jste tomu předešli, válejte na pomoučněném vále. Taktéž pomoučněte těsto i z vrchu. Těsto vyválejte do tloušťky asi 2-3 mm. Následně pomocí nože, nebo kráječe na pizzu nakrájejte proužky o šíři 5-7 mm. 
  6. Pokud si nepřejete, aby těstoviny vyschly, přikryjte je utěrkou. Zabráníte tak jejich vysušení. 
  7. Těstoviny vařte v osolené vroucí vodě po dobu 4 minut. 

Přejeme dobrou chuť. 

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení