Domácí bezlepkové těstoviny

Naše babička dělala a dělá domácí těstoviny. A my je všichni milujeme! Bohužel, diagnóza musela změnit kompletně jejich složení a proto přinášíme recept na domácí bezlepkové těstoviny. Rádi kombinujeme různé druhy mouk. A vždy jsou báječné. Můžete zkusit použít mouku z červené čočky, cizrny, a nebo hrachovou, fazolovou, kukuřičnou.

Počet porcí: 4

Ingredience: 

Postup: 

  1. Nejprve v míse smíchejte všechny suché ingredience - rýžovou mouku, bramborový škrob, mouku dle výběru, xanthanovou gumu
  2. Následně přidejte vejce a olej
  3. Ručně spojte v těsto, které nechte chvíli odpočinout. 
  4. Těsto rozdělte na 4 díly. 
  5. Bezlepkové těsto není tak elastické a může se snadno lepit. Aby jste tomu předešli, válejte na pomoučněném vále. Taktéž pomoučněte těsto i z vrchu. Těsto vyválejte do tloušťky asi 2-3 mm. Následně pomocí nože, nebo kráječe na pizzu nakrájejte proužky o šíři 5-7 mm. 
  6. Pokud si nepřejete, aby těstoviny vyschly, přikryjte je utěrkou. Zabráníte tak jejich vysušení. 
  7. Těstoviny vařte v osolené vroucí vodě po dobu 4 minut. 

Přejeme dobrou chuť.