Dýňový koláč bez lepku

Podzim je spjat s dýněmi. Proto se dnes zaměříme na dýni Hokaido, která je vitamínovou bombou s detoxikačními účinky. Dýňový koláč vás určitě mile překvapí. Udělejte si podzimní náladu i doma. 

Počet kusů: 12

Ingredience náplň: 

Ingredience těsto: 

 

Postup: 

  •  Předehřejte troubu na 180 stupňů (horkovzduch). Plech vyložte pečícím papírem. Dýni rozpulte, vyberte lžící semena a nakrájejte na větší kousky.   Rozložte je na plech, přikryjte alobalem nebo pečícím papírem. Takto vložte do trouby a pečte 50 minut. Dýni odkryjte na posledních 10 minut. 
  • Mezitím si připravte těsto. Prosyjte přes síto mouku a xantanovou gumu. Přidejte cukr a skořici. Poté kostky rozkrájeného másla a prsty důkladně vše spojte, dokud nevznikne drobenka. Přidejte vejce, bílý jogurt a opět ručně propracujte. Hotové těsto zabalte do poravinové fólie a nechte minimálně 30 minut odpočinou v lednici.
  • Hotovou dýni vyndejte z troubu a nechte vychladnout.
  • Dortovou formu nebo formu na quiche ( průměr 26-28 cm) vymažte máslem a vysypte moukou ( stačí použít obyčejná rýžová polohrubá mouka). Vychladlé těsto rozválejte na troušťku 2 cm. Doporučuji rozválet mezi pomoučněným pečícím papírem nebo fólií, těsto se lépe přenáší. Rozválené těsto přeneste pomocí válečku do formy a upravte. Odstraňte přebytečné těsto u kraje, budete jej potřebovat na mřížky. Propíchejte dno vidličkou. Na těsto položte pečící papír a zatěžkejte fazolemi, hrachem nebo rýží. 
  •   Vložte do vyhřáté trouby a pečte 10-12 minut. Vyndejte z trouby, odstraňte pečící papír s fazolemi a pečte odkryté dalších 4-5 minut. Po upečení nechte vychladnout.
  •   Mezítím zpracujte vychladlou dýni. Kůru odloupněte, půjde lehce. Dýni vložte do mixéru, rozmixujte do hladka. Přidejte rozehřáté máslo, třtinový cukr,        mouku, skořici, vanilkový extrakt a vejce. Mixujte 1-2 minuty do hladka. 
  •   Hmotu naneste rovnoměrně na upečené těsto. Ze zbytku těsta, opět mezi pomoučněnými fóliemi, vyválejte plát, tenčí než základní korpus a nakrájejte na      proužky, přibližně 1 cm široké. Koláč ozdobte mřížkovým vzorem.Těsto potřete rozkvedlaným vejcem a vložte do rozehřáté trouby na 40-45 minut. 
  •   Po vychladnutí pocukrujte práškovým cukrem. 
Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení