Domácí zmrzlina

Ingredience:

  • 3 celá vejce
  • 2 žloutky
  • 220 g krupicového cukru
  • 500 ml smetany na šlehání
  • vanilka lusk-zrníčka (nebo vanilk. extrakt)

Postup:

1. Vodu v hrnci uveďte do varu. Mezitím 3 vejce a 2 žloutky vložte do ohnivzdorné mísy  a položte na hrnec s vroucí vodou. Směs vyšlehejte mixérem až do zbělení a zhoustnutí, přibližně 10 minut. Poté sundejte mísu z hrnce a nechejte vychladnout za občasného prošlehání.

2.  Vedle si vyšlehejte 500 ml smetany na šlehání. Po vychladnutí, krém z vajec po částech zamíchejte do šlehačky.

3. Dochucení zmzliny je na Vás - pokud dochutíte medem, karamelem tak nedávejte tolik cukru do základu. Přidejte čokoládu, javorový sirup, zavařený pečený čaj z jablek, opražené a rozsekané vlašské ořechy, jahody, citrónovou kůru atd. 

4. Uložte do mrazničky nejméně na 6 hodin.

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...