Domácí zmrzlina

Ingredience:

  • 3 celá vejce
  • 2 žloutky
  • 220 g krupicového cukru
  • 500 ml smetany na šlehání
  • vanilka lusk-zrníčka (nebo vanilk. extrakt)

Postup:

1. Vodu v hrnci uveďte do varu. Mezitím 3 vejce a 2 žloutky vložte do ohnivzdorné mísy  a položte na hrnec s vroucí vodou. Směs vyšlehejte mixérem až do zbělení a zhoustnutí, přibližně 10 minut. Poté sundejte mísu z hrnce a nechejte vychladnout za občasného prošlehání.

2.  Vedle si vyšlehejte 500 ml smetany na šlehání. Po vychladnutí, krém z vajec po částech zamíchejte do šlehačky.

3. Dochucení zmzliny je na Vás - pokud dochutíte medem, karamelem tak nedávejte tolik cukru do základu. Přidejte čokoládu, javorový sirup, zavařený pečený čaj z jablek, opražené a rozsekané vlašské ořechy, jahody, citrónovou kůru atd. 

4. Uložte do mrazničky nejméně na 6 hodin.

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení