Rychlé bezlepkové čokoládové brownies

Tento recept jsem si přivezla z několikaletého pobytu ve Velké Británii. Receptů na pravé čokoládové brownies je velké množství. Tento mám ráda, protože je to odlehčená forma, kterou si zamilujete bez výčitek. Brownies jsou sladké tak akorát.  Recept se bude i dobře pamatovat. ;-)

Celková doba přípravy a pečení: 40 minut

Počet porcí: 15

 

Ingredience: 

  • 115 g rozehřátého másla 
  • 115 -120g tmavého třtinového cukru
  • 115 g samokypřící mouky Doves Farm  ( recept funguje i s jednodruhovou moukou - pohanková, ovesná bez lepku, amarantová, kombinace rýžová/ čiroková (70% rýžové, 30% čirokové), do jednodruhové mouky nezapomeňte přidat 1/2 kypřícího prášku do pečiva)
  • 115 g rozehřáté tmavé čokolády ( doporučuji minimálně 40%)
  • 2 vejce
  • malé množství mléka

Postup:

  1.  Připravte si menší pekáč nebo formu na pečení ( max. 30cm x 18cm ). Vyložte ji pečícím papírem.
  2.  Nad parou rozehřejte máslo společně s čokoládou. 
  3.  Do větší mísy si připravte směs mouky, třtinového cukru a vejce.
  4.  Rozehřáté máslo s čokoládou nechce chvíli vychladnout a až poté nalijte do směsi. 
  5.  Pokud je směs tuhá, rozřeďte trochou mléka a důkladně promíchejte ( Pozor - raději méně než více )
  6.  Nalijte do připravené formy, rozetřete špachtlí do stran a vložte do předem vyhřáté trouby (180 stupňů, horkovzduch) na 30 minut. Před koncem pečení vyzkoušejte těsto pomocí špejle. Pokud se na špejli těsto nelepí, je hotovo :-).
  7.  Nakrájejte po vychladnutí.