Ingredience na 2 porce:
- 2 bezlepkové hamburgery Proceli
- 65 g steaku z lososa, zbaveného kůže a kostí
- 1 vaječný žloutek
- 2,5 g zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 1,5 lžíce bezlepkové sójové omáčky
- 0,5 lžíce sezamových semínek
- 2,5 lžíce cizrnové mouky
- 1 lžíce dijónské hořčice
- 2 žampiony nebo jiné houby
- 2 plátky sýra
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
Příprava:
1. Nakrájejte lososa na velmi jemné kousky. Nakrájejte také na kousky česnek a zázvor. Lososa a pokrájený česnek se zázvorem vložte do mísy. Zalijte bezlepkovou sójovou omáčkou. Nechte marinovat 15 minut.
2. Po 15 minutách vmíchejte 1 vaječný žloutek, sezamové semínka a 2 lžíce cizrnové mouky.
3. Rozpalte pánev s 2 lžícemi olivového oleje. Naložený losos osmahněte po obou stranách. Když jsou hotové, položte je talíř vyložený sacím papírem.
4. Nakrájejte houby a osmahněte je na pánvi, Osolte podle chuti.
5. Hamburgery vložte do mikrovlnné trouby na plný výkon 15 vteřin. Vyndejte, rozkrojte je v polovině a můžeme plnit: každý hamburger pomažte dijónskou hořčicí, poté rozdělte na každý hamburger houby, osmaženého lososa a plátek sýra. Přiklopte zbylou polovinou housky.
*Recept poskytnut firmou Proceli