Mandlovo- pohankové řezy bez lepku

Tyto řezy jsou univerzální. Těsto můžete posypat tím, co máte zrovna po ruce. Já jsem měla mandlové plátky a pohankové pukance. Nicméně hodí se i lískové oříšky nebo bezlepkové ovesné vločky. Korpus je díky zakysané smetaně jemný a velmi chutný. 

Doba přípravy: 25 minut

Počet porcí: 22

Ingredience:

Na těsto:

Na povrch:

  • 150 g másla / nebo Alsan u bezmléčné diety
  • 3 lžíce medu 
  • 180 g krystalového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g mandlových plátků ( můžete nahradit rozsekanými lískovými ořechy, pohankovými pukanci, ovesnými vločkami bez lepku)

 

Postup: 

  1. Rozehřejte troubu na 200 stupňů ( horní / spodní pečení) . Plech si vyložte pečícím papírem.
  2. Utřete pomocí mixéru smetanu a cukr do pěny. Po jednom kusu vmíchejte vejce, dokud se nezapracuje ( u náhrady No Egg vmíchejte celé množství).
  3. Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Po částech přidávejte mouku do těsta. Následně všechny přísady dobře promixujte.
  4. Směs nalijte na pečící papír a vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte přibližně 12 minut.
  5. Mezitím si připravte směs, kterou nalijete na povrch korpusu. V hrnci rozehřejte máslo, med, cukr, vanilkový cukr. Po rozehřátí přidejte lupínky  (lískové oříšky, ovesné vločky, pohanku) . Odstraňte z ohně.
  6. Plech s korpusem vyndejte z trouby, natřete na něj hmotu a vložte opět do trouby. Pečte dalších 10 minut. Průběžně kontrolujte.

 

Přejeme vám dobrou chuť. 

 

Schär - Pečivo, mouky ... Nominal - Směsi na pečení ... Barilla - Těstoviny ... Orgran - Náhrady vajec ... Natural - Mouky, hotová jídla ... Rumini - Mouky ... Moo Free - Čokolády bez mléka ...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení