Tyto řezy jsou univerzální. Těsto můžete posypat tím, co máte zrovna po ruce. Já jsem měla mandlové plátky a pohankové pukance. Nicméně hodí se i lískové oříšky nebo bezlepkové ovesné vločky. Korpus je díky zakysané smetaně jemný a velmi chutný.
Doba přípravy: 25 minut
Počet porcí: 22
Ingredience:
Na těsto:
- 200 ml zakysané smetany ( ideální 24%)
- 180 g krystalového cukru
- 3 vejce nebo náhrada No Egg od Orgranu
- 230 g univerzální mouky Doves Farm, vhodná je také Jizerka, nebo kombinace rýžová mouka (115g)/ pohanková mouka (115 g)
- 1 balíček bezlepkového prášku do pečiva
Na povrch:
- 150 g másla / nebo Alsan u bezmléčné diety
- 3 lžíce medu
- 180 g krystalového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200 g mandlových plátků ( můžete nahradit rozsekanými lískovými ořechy, pohankovými pukanci, ovesnými vločkami bez lepku)
Postup:
- Rozehřejte troubu na 200 stupňů ( horní / spodní pečení) . Plech si vyložte pečícím papírem.
- Utřete pomocí mixéru smetanu a cukr do pěny. Po jednom kusu vmíchejte vejce, dokud se nezapracuje ( u náhrady No Egg vmíchejte celé množství).
- Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Po částech přidávejte mouku do těsta. Následně všechny přísady dobře promixujte.
- Směs nalijte na pečící papír a vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte přibližně 12 minut.
- Mezitím si připravte směs, kterou nalijete na povrch korpusu. V hrnci rozehřejte máslo, med, cukr, vanilkový cukr. Po rozehřátí přidejte lupínky (lískové oříšky, ovesné vločky, pohanku) . Odstraňte z ohně.
- Plech s korpusem vyndejte z trouby, natřete na něj hmotu a vložte opět do trouby. Pečte dalších 10 minut. Průběžně kontrolujte.
Přejeme vám dobrou chuť.