Mandlovo- pohankové řezy bez lepku

Tyto řezy jsou univerzální. Těsto můžete posypat tím, co máte zrovna po ruce. Já jsem měla mandlové plátky a pohankové pukance. Nicméně hodí se i lískové oříšky nebo bezlepkové ovesné vločky. Korpus je díky zakysané smetaně jemný a velmi chutný. 

Doba přípravy: 25 minut

Počet porcí: 22

Ingredience:

Na těsto:

Na povrch:

  • 150 g másla / nebo Alsan u bezmléčné diety
  • 3 lžíce medu 
  • 180 g krystalového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g mandlových plátků ( můžete nahradit rozsekanými lískovými ořechy, pohankovými pukanci, ovesnými vločkami bez lepku)

 

Postup: 

  1. Rozehřejte troubu na 200 stupňů ( horní / spodní pečení) . Plech si vyložte pečícím papírem.
  2. Utřete pomocí mixéru smetanu a cukr do pěny. Po jednom kusu vmíchejte vejce, dokud se nezapracuje ( u náhrady No Egg vmíchejte celé množství).
  3. Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Po částech přidávejte mouku do těsta. Následně všechny přísady dobře promixujte.
  4. Směs nalijte na pečící papír a vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte přibližně 12 minut.
  5. Mezitím si připravte směs, kterou nalijete na povrch korpusu. V hrnci rozehřejte máslo, med, cukr, vanilkový cukr. Po rozehřátí přidejte lupínky  (lískové oříšky, ovesné vločky, pohanku) . Odstraňte z ohně.
  6. Plech s korpusem vyndejte z trouby, natřete na něj hmotu a vložte opět do trouby. Pečte dalších 10 minut. Průběžně kontrolujte.

 

Přejeme vám dobrou chuť.