Mrkvová polévka s quinoou

 

Mrkvová polévka je lehká a září všemi barvami. Naladí dobrou náladu a díky nasládlé chuti je oblíbena u dětí. 

Počet porcí : 4

Doba vaření: 25 minut

Ingredience:

  • 2 lžíce rostlinného oleje nebo másla
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nakrájeného nadrobno
  • 1 kg mrkve, nakrájené na kolečka +3 hrsti nahrubo nastrouhané mrkve na ozdobu
  • 700 ml vody + 2,5 lžíce zeleniny z polévky Trevijano
  • sůl, pepř
  • 5 lžic bílé máslové quinoy
  • lístky petrželky nebo libečku

Příprava:

Na rozehřátém oleji  v hlubokém hrnci opečte cibuli a česnek dozlatova. Přidejte mrkev, sůl, pepř a za občasného míchání nechte přibližně 3 minuty opékat. Zalijte vodou, ve které jste rozmíchali zeleninu Trevijano a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte do změknutí přibližně 15 minut.

Mezitím v sítu propláchněte quinou a uvařte doměkka ve vroucí vodě ( 10 minut). Vodu slijte.

Po 15 minutách polévku odendejte ze sporáku. Rozmixujte ji dohladka pomocí ponorného mixéru.  Pokud je příliš hustá, přidejte vodu. Pokud je potřeba dochuťte solí a pepřem. Polévku rozlijte do talířů, ozdobte nastrouhanou mrkví, připravenou quinoou a petrželkou nebo libečkem.   

Můžete podávat společně s bezlepkovým pečivem.