Mrkvová polévka je lehká a září všemi barvami. Naladí dobrou náladu a díky nasládlé chuti je oblíbena u dětí.
Počet porcí : 4
Doba vaření: 25 minut
Ingredience:
- 2 lžíce rostlinného oleje nebo másla
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nakrájeného nadrobno
- 1 kg mrkve, nakrájené na kolečka +3 hrsti nahrubo nastrouhané mrkve na ozdobu
- 700 ml vody + 2,5 lžíce zeleniny z polévky Trevijano
- sůl, pepř
- 5 lžic bílé máslové quinoy
- lístky petrželky nebo libečku
Příprava:
Na rozehřátém oleji v hlubokém hrnci opečte cibuli a česnek dozlatova. Přidejte mrkev, sůl, pepř a za občasného míchání nechte přibližně 3 minuty opékat. Zalijte vodou, ve které jste rozmíchali zeleninu Trevijano a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte do změknutí přibližně 15 minut.
Mezitím v sítu propláchněte quinou a uvařte doměkka ve vroucí vodě ( 10 minut). Vodu slijte.
Po 15 minutách polévku odendejte ze sporáku. Rozmixujte ji dohladka pomocí ponorného mixéru. Pokud je příliš hustá, přidejte vodu. Pokud je potřeba dochuťte solí a pepřem. Polévku rozlijte do talířů, ozdobte nastrouhanou mrkví, připravenou quinoou a petrželkou nebo libečkem.
Můžete podávat společně s bezlepkovým pečivem.